Publicerad den

Fiskplättar

Idag blev det en ny upplevelse när vi gjorde fiskplättar. Det kan alltid vara bra att dela nya lärdomar.

Tidigare hade vi lagt ut på Youtube klippet https://youtu.be/xez45gLWZcw och det var med en färsk sejfilé.

Idag gjorde vi samma fiskplättar som tidigare men fast med fryst Pangasiusfilé.

Den passar bra till fiskplättarna men den var inte helt tinad så det blev mycket vatten i smeten. Det gick inte så bra att fritera. Då satte vi fisksmeten i en sil och kramade ut vattnet. Det blev bättre men inte lika bra.

Vi skulle ha skurit långbönorna och fisken i lite mindre bitar eller kört fisken i en mixer för att få en bättre “smet”. Men det gick bra i alla fall. Kommer att köra i kvarnen nästa gång.

Resultatet. Fina Fiskplättar.

Vi använde en vanlig kycklingsås spetsat med lite lime och gurka.

Koriander är ett fint tillskott till fiskplättar. Vi odlar vår egen i en hydroponisk odling. Mer om detta snart.

Vanlig kycklingsås med gurka och lime.

Så… om du använder fryst fisk se till att den är helt tinad och skär gärna långbönorna smått.

Så här gör du dina egna fiskplättar.

Tod Man Bla ทอดมันปลา Fish Cakes

På Youtube

Vi hörs.