Kao Soi Krydda

kr 12.00

Kao Soi – en mild curry från norra Thailand.

Kokosmjölk baserad curry vanligtvis med kyckling eller nötkött. Serveras med äggnudlar garnerad med krispigt stekta nudlar. Tillbehör såsom senapskål, röd eller schalottenlök, lime, böngroddar och kryddig chiliolja eller stekt torkad chili.

Recept: Kao Soi
Inlägg: Rätter som reser

Slut i lager

Artikelnr: 174129 Kategorier: , , Etiketter: , , ,

Beskrivning

Khao soi eller khao soja (Thai: ข้าวซอย, uttalad [Ka: w sɔ̄ːj]; Lao: ເຂົ້າ ຊອຍ [kʰȁw sɔːj]). Det är en burmesiska-influerad skålen (se ohn ingen khao SWE) serveras i stor utsträckning i norra Laos och norra Thailand [1 ] Namnet betyder “klippa ris” på thailändska, även om det är möjligt att det är helt enkelt en förvanskning av den burmesiska ordet för nudlar som är just “khao swe vilket kan förklara variationerna.

Traditionellt är degen för risnudlar sprida ut på en duk sträckt över kokande vatten. Efter ångbehandling den stora arket nudel rullas därefter och skars med sax. Lao khao soi är fortfarande görs med de traditionella nudlar och på vissa marknader i Luang Namtha och Muang Sing du kan fortfarande se leverantörer skära nudlar. Dessa traditionella cut nudlar kan också hittas på flera ställen i norra Thailand.

wikipedia

Ytterligare information

Vikt 50 g
Dimensioner 11 × 0.2 × 16 cm