Geng Geo Wan – แกงเขียวหวาน – Thai grön curry
Portioner: 4-5 portioner (s)
Prep tid: 45 minuter
Tillagningstid: 3 timmar
Klar på: 3 timmar
Enkelt grundrecept som kan byggas på. Läs vårt inlägg “soppan först“.
Geng Geo Wan – แกงเขียวหวาน är en mycket vanlig Thai grön curry
Ingredienser:
500 gram rostasfilé
Marinad
5-6 msk Oyster Sauce
2-3 dl öl
Curry
5 msk olja
8 dl kokosmjölk
2 pkt grön curry
2 msk palmsocker
3 msk fisksås
Detta är basreceptet om man inte har alla kryddor eller tid till att “förfina” maträtten.
Tillbehör valfria
2 msk tamarind
2 msk lime
1 msk rot dee
1 dl bambuskott
Färskvaror
1 dl söt basilika (sweet basil)
5 st Thai äggplanta
Så här gick det till
Rostas i bit
Skär upp i små bitar
Marinera med 3-4 msk Oyster Sauce och 3 dl ljus öl
Lägg i en Zip Lock eller annan plastpåse
Låt marinera åtminstone 3 timmar
Currysoppan