Panang curry (på thai: พะแนง), har många olika stavningar på Engelska) Den är en typ av röd thailändsk curry som tillagas som en lite tjockare och saltig men ändå söt curry med inslag av jordnötter.
Nötkött används oftast till denna rätt. I Thailand serverar man denna curry vanligtvis med Jasminris.
Själva currypastan är gjord med många olika ingredienser men köps oftast i lösvikt på den lokala marknaden. Thaikryddan erbjuder den i små paket om 50 gram.
Vanligtvis tillagar man den med kött skuren i tunna remsor, kaffirlimeblad, kokosmjölk, panang currypasta, palmsocker och fisksås. Den innehåller en tjockare kokosmjölk än andra curryrätter. Men det är en smaksak. Själv föredrar jag alltid lite mer vätska eftersom jag tycker om såsen på riset.
På Thaikryddan finner ni två olika recept av Panang Curry. En som vi gjorde när vi var i Thailand och en med en Slow Cook hemma i Svedala.