Publicerad den

Kokoskola

Sötsaker efter maten.

Så här kan man enkelt göra en god liten sötsak.

Man kan ställa in kokosgrädden (alt. kokosmjölken) i kylen några timmar innan och då endast använda det som stelnat p.g.a. kylan.

Rör ned alla ingredienser i en kastrull. (den bör vara runt 20 i diameter med hög kant)

Börja på svag värme tills allt har lösts upp och koka sedan på medelvärme till 125°C. Rör om lite då och då. Det kan ta från 30-50 minuter. (Om man hellre vill göra kolan på grädde tar det 25-30 minuter att nå 125°C)

Häll upp kolasmeten i en lagom stor form så att smeten får ett djup på ungefär 1 cm. Lägg ett bakplåtspapper i botten.

Låt svalna i rumstemperatur och om man vill ha en liten hårdare kola kan man sätta in den i kylen en stund innan man skär upp den i bitar. Använd en stor kniv.

Kolan kan packas i små klippta bakplåtspapper och förvaras i rumstemperatur.

Ingredienser

50 g smör
3 dl kokosgrädde ca:300 g
3 dl strösocker ca:275 g
1 1/2 dl ljus sirap ca:215 g
1 nypa salt
1 tsk vitvinsvinäger

Packa kolan i små bakplåtspapper