Grillad Fläskfilé – Moo Daeng – หมูแดง – Roasted Red Pork
Portioner: 3-4 portioner (s)
Prep tid: 45 minuter
Tillagningstid: 1-2 timmar
Klar i: 2 timmar
Grillad i ugn 200 grader till innertemperatur 70 grader
Moo Daeng – หมูแดง är en mild och smakrik rätt gjord på fläskfilé
Ingredienser:
600-700 gram fläskytterfilé, gourmetmörad
5 msk olja (att bryna fläskytterfilén i)
1-2 dl vatten (för att tillsätta i ugn och sedan till såsen)
1 msk vitlök finhackat
1 st chalottenlök hackad
1 st chili (medelstark)
Kryddor:
1/2 pkt Roast Red Pork kryddmix
2 msk palmsocker
2 msk sojasås
1-2 tsk Rot Dee Smaksättare
2 msk ättika att blanda tillsammans med sojasåsen och cili
1 msk glutinous rice flour
Instruktioner:
Delade upp fläskfilén i två bitar, putsade av större senor.
Sedan hälldes halva innehållet från Roast Red Pork Kryddmix tillsammans med 120 ml vatten.
Köttet läggs undan för att marineras. (den ska helst ligga 2-3 timmar men jag la undan den tills nästa dag.)
Använde bara hälften så jag tejpade över öppning för att spara kryddmixen försluten
Började med att bryna köttet
Alltid lika glad när min brandvarnare går igång eftersom jag då vet att den fungerar.
In i ugnen med en temp i mitten på tjocka biten. Tänker på när lilla Peter såg sin mamma sätta en temp i julmiddagen-“Mamma tror du inte det är lite sent att kolla tempen på den kalkonen?”
Brukar alltid låta marinaden stå under fläskfilén och se till att det finns vätska där hela tiden i ugnen.
In i ugnen och håller koll med min app på mobilen. Har ställt larmet på 65 grader. Köttet ska till 70.
Nu riset. Där använder jag min lilla underbara rena fina enkla riskokare för mikrovåg.
3 koppar ris
5 koppar vatten
på med lock
och ett lock till
Hann inte med att få bild på 17:00 minuter men det ska det minst vara